Kado voor samen avontuur


Leuke belevenissen om samen te doen. Geef een kadobon.


Zelf een zilveren ring maken.
Zelf uw zilveren ring maken. Van de “docent” krijgt u uiteraard duidelijke instructies.
Met de workshop zelf uw zilveren ringen maken, gaat u aan de hand van voorbeelden een schitterende ring voor uwzelf of voor uw vriend, vriendin of geliefde maken! De ringen zijn 5 mm breed.

Er zijn verschillende modellen en afwerkingen waar u uit kan kiezen: ciseleren (hamerslag), hoogglans, mat, ijs of een combinatie hiervan. Om een indruk te geven hoe we uw eigen zilveren ring in korte tijd smeden, zijn de stappen hieronder in het kort beschreven.
Een uitgebreide uitleg krijgt u natuurlijk tijdens de workshop.
1. Het bepalen van je ring maat (alle maten mogelijk).
2. De maat op de zilveren strip aftekenen en knippen of zagen.
3. De zilveren strip rond buigen en solderen.
4. De ring rondslaan met behulp van de hamer op de tribulet.
5. Eventuele afwerking aanbrengen: ciseleren (hamerslag).
6. Zijkanten van de ring schuren.
7. Afwerken in glans, mat, ijs of een combinatie hiervan en polijsten.
Onder vakkundige workshopbegeleiding wordt u vanaf het begin tot eind, het smeden, solderen, afwerken en polijsten geleerd.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Rotterdam.
Duur: 3 uur.


Train experience, geniet van heerlijke gerechten tijdens een bijzondere rit in de trein!
Op zoek naar een nieuwe ervaring? Kies uit 1 van de verschillende experiences tijdens een rit in een trein van toen.
Kies uit een ontbijt, brunch, high tea, high wine of cheese and wine tasting.
Via de rode loper voor het Royal Waitingroom op Amsterdam centraal betreedt u de trein. Geniet van een mooie reis door de prachtige steden en landschappen. Luister naar een interessante uitleg over de verschillende routes.
De culinaire trein reis starten met een ontvangst op Amsterdam Centraal Station.  Een restaurant of bistro in de trein was ooit heel gewoon, maar komt nu nog maar zelden voor. De charme van die tijd kan nu opnieuw ervaren worden, gezellig in Amsterdam! Jullie worden ontvangen in de exclusieve wachtruimte op platform 2b op het Centraal Station. De rode loper is uitgerold en de gastheer begeleidt jullie aan boord van de trein.
De trein vertrekt van station Amsterdam Centraal en rijdt via Breukelen naar Gouda, Rotterdam Noord, Den Haag HS, Leiden en via Haarlem weer naar Amsterdam Centraal. Een route van circa 2 uur en 45 minuten, die altijd weer terugkomt op Amsterdam Centraal. Na afloop van de treinreis zetten de machinisten de deur naar de cabine voor jullie open. Ze vertellen over de historie van de 65 jaar oude locomotief, geven uitleg over de onverwoestbare techniek en laten je zelfs plaatsnemen op de machinistenstoel.
Laat u verrassen door de gastheren/gastvrouwen met 1 van de heerlijke gerechten van de verschillende arrangementen!
Breakfast Experience:
De breakfast expererience begint om 9 uur en duur tot 11:00 uur.
Geniet 2 uur lang van versgebakken brood, kaas en yoghurt, allemaal klaargemaakt in de trein. Daarnaast kan je genieten van verschillende Nederlandse specialiteiten.
Brunch Experience:
De brunch experience begint om 11:00 en duurt tot 13:00 uur.
Geniet onder het genot van een heerlijk kopje thee, koffie of sinaasappelsap van een lunch bestaande uit vlees, kaas, yoghurt of versgebakken brood.
High Tea Experience:
De high tea experience begint om 13:00 en duurt tot 15:00 uur.
Geniet van een lekker kopje thee gecombineerd met vele zoete delicatessen. Kies uit een groot aantal smaken thee.
High Wine Experience:
De high wine experience begint om 15:00 en duurt tot 17:00 uur.
Geniet van een 2 gangen menu met de keuze uit warme of koude gerechten.
Proef 5 verschillende soorten wijn en luister naar een korte, leerzame uitleg over de wijnen.
Cheese & Wine tasting:
De cheese & wine tasting begint om 17:00 en duurt tot 19:00 uur.
Geniet van 5 kaassoorten gecombineerd met 5 heerlijke glazen wijn. Krijg een korte uitleg over de verschillende soorten kaas en wijn. Daarnaast is er de mogelijkheid een cadeaupakketje mee naar huis te nemen, zo kan u nog een keer genieten van de heerlijke smaaksensatie!
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Amsterdam centrum.
Duur: 2 uur.


Blokarten op het strand.
Strandzeilen een leuk uitje. Racen over het strand in uw een blokart of ook wel strandzeilen.
Een aantal jaren geleden is blokarten, de nieuwste vorm van strandzeilen, uit Nieuw Zeeland overgewaaid naar Nederland.
U kunt nu met deze zeilkarren over het Nederlandse strand racen. Blokarting is een avontuurlijke en uitdagende sport workshop die heel makkelijk en snel te leren is, en daarom voor iedereen toegankelijk. Houdt u van wind en snelheid, dan is blokarten zeker iets voor u! Blokarten is racen over het strand in een stevige buggy met een zeil. Het is snel te leren, maar blijft door de snelheid uitdagend. U staat verstelt hoe snel u als een coureur over het strand gaat!
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Callanstoog, IJmuiden of Oostende.
Duur: 1 uur.


Quadrijden, rijden op een quad en genieten van de snelheid.
Quad rijden is spectaculair en een ervaring om niet te vergeten!
Door de scherpe bochten, een enorme wipwap, schuine hellingen en nog veel meer spektakel is dit een uitje dat u niet snel vergeet. Zelfs voor de meer ervaren quad rijder zit het parcours vol met uitdagende hindernissen.
Het enige wat u nodig hebt is behendigheid, evenwicht en een flinke dosis lef.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Eindhoven of Rotterdam.
Duur: 1 uur.


Toertocht met een Trabant door de Peel.
Een verrassend dagje uit is dit nostalgische uitje. Uw eigen oldtimer tourrit rijden door Brabant.
Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende historie van Meijel Kruispunt in de Peel; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van Wippe Pier nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit voor iedereen toegankelijk, leerzaam, actief en gezellig met elkaar! Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van Wippe Pier te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied.
Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto. Met een routeboek in de hand verkent u vervolgens op eigen gelegenheid al tuffend in de trabant de indrukwekkende peelomgeving. Op diverse locaties onderweg slaat u het dagboek van Wippe Pier er op na om zo steeds meer te weten te komen over het leven als Turfsteker, en van deze man in het bijzonder: Wie is Wippe Pier eigenlijk? Hoe luidt de legende van Gebbel? Hoe ging het er aan toe in de turfindustrie? Proef de lekkernij waarop Wippe Pier zichzelf na een maand noeste arbeid graag trakteerde? En nog veel meer.
Voorwaarden: Bestuurder minimaal 24 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs B.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Peel (Noord-Brabant).
Duur: 3 uur.


Paardrijden een buitenrit over het strand.
Trektocht te paard rijden voor beginnende en ervaren ruiters. Dit is een unieke manier van paardrijden.
De duinen en het strand zijn voor paard en ruiter een grote uitdaging en zorgen voor veel rijplezier. Paardrijden op het strand brengt u helemaal tot rust. Voel de wind door uw haren als uw paard galoppeert door de branding.
De strandrit duurt circa 1,5 uur en bevat stukken draf, twee keer een stuk in rengalop en neemt u mee over het uitgestrekte strand van Renesse. Met elke rit gaat een ervaren begeleider mee.
Let op:
– Voor alle buitenritten geldt een maximum ruitergewicht van 100 kg;
– Het dragen van een cap is verplicht, deze is bij het arrangement inbegrepen;
– Dit is een rit voor gevorderde ruiters.
Dit arrangement omvat:
– Buitenrit te paard van 1,5 uur;
– Begeleiding bij de buitenrit;
– Cap;
– Huur van een paard.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Renesse.
Duur: 1,5 uur.


Buggy rijden door Zeeland.
Zelf rijden op een buggy tijdens een buggyrit . De route voert u langs de mooiste natuur, kleine strandjes en toeristische jachthavens. Noord-Beveland wordt ontsloten door gigantische bouwwerken. De Oosterscheldekering, Zeelandbrug en de prachtige Veerse Gatdam. Met aan de ene kant de duinen en de Noordzee en aan de andere kant het Veerse Meer. U gaat dan ook water zien. Heel veel water. De Noordzee (strand), de Oosterschelde (natuurgebied) en het prachtige Veerse Meer (watersport) leveren allen de mooiste vergezichten op. Let op: deze route is op eigen gelegenheid, zonder begeleiding.
Les Petit Tour Noord-Beveland 30 km./1 uur:
Voor een gezin met meerdere kinderen is er een korte route samengesteld. Waarbij u na ruim een uur terug komt.
Veel plezier! met deze vooral leuke route die bedoeld is voor de FUN en waarbij crossen, stunten en racen geen onderdeel hiervan uitmaken. De route voert u langs de mooiste natuur, kleine strandjes en toeristische jachthavens. Noord-Beveland wordt ontsloten door gigantische bouwwerken. De Oosterscheldekering, Zeelandbrug en de prachtige Veerse Gatdam. Met aan de ene kant de duinen en de Noordzee en aan de andere kant het Veerse Meer. U gaat dan ook water zien. Hel veel water. De Noordzee (strand), de Oosterschelde (natuurgebied) en het prachtige Veerse Meer (watersport) leveren allen de mooiste vergezichten op. Het eiland is voorzien van diverse informatieborden met hierop bijvoorbeeld informatie over het ontstaan van een dorp of haven. Verder voert de route u langs cultuur en historie. Bijvoorbeeld Nehalennia (Romeinse opgravingen in de Oosterschelde) en de Vismijn in Colijnsplaat (Donderdag 14.00 uur). De bierbrouwerij in Kamperland. En er is nog veel meer interessants te ontdekken.
Let op:
– Uitrusting: Route-navigatiesysteem, veiligheidsberil, eventueel kinderzitje (vanaf 6 jaar).
– Inclusief: WA/Casco verzekering met beperkt eigen risico. Inzittenden verzekering, twee personen. 100 kilometer vrije route.
– Exclusief: Benzine, buggy afgetankt afleveren anders zijn de kosten 24,50 euro.
– Borg: 200 euro per buggy (contant te betalen).
– Leeftijd: Minimaal 22 jaar.
– Rijbewijs B verplicht.
Wanneer: april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Kortgene (Zeeland).
Duur: 1 uur.

 


Workshop schilderen.
Een wit schilderdoek wacht op uw creatieve talent! Bij deze schilderworkshop gaat u aan de slag met kwasten, rollers, spuitbussen en tubes verf! Laag over laag creeert u een bijzonder kunstwerk waarbij u net zolang door kunt gaan met schilderen totdat u tevreden bent over het eindresultaat. Creatief of niet, iedereen kan het!
Wanneer: op zaterdagen, van 11:00 uur tot 13:00 uur.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Utrecht.
Duur: 2 uur.

 


RIB powerboat Experience een snelle boottocht te Volendam.
Met de Volendam RIB Experience beleeft u het varen op de Gouwzee op een wel heel bijzondere manier. Met de dit jaar geheel vernieuwde Rigid Inflateble Boat Atlantis nemen wij u mee door de haven van Volendam en vertellen u wat over haar geschiedenis en de voorbije vissersvloot die Volendam rijk is geweest. Vervolgens zullen wij onze weg vervolgen langs de Marina haven van Volendam om daarna onze weg te vervolgen naar het snel-varen gebied op de Gouwzee waar wij de 320 PK motor volop open zullen gooien en spelenderwijs over het water zullen vliegen!
De unieke beleving waarin adrenaline en sensatie gegarandeerd wordt. Na afloop van deze 20 tot 30 minuten durende vlucht over het water wordt u afgezet op Marken, waarna u zelf de keus heeft om daar nog even rond te lopen en te genieten van dit authentieke eiland, of direct op een van de reguliere boten te stappen op weg terug naar Volendam. Wat maakt een RIB zo uniek?
Een RIB (Rigid Inflatable Boat) is de meest gebruikte soort boot bij de reddingsbrigade, de politie te water en de koninklijke marine. Zij zweren bij een RIB door de bijzondere hoeveelheid power en de wendbaarheid van de boot. De Atlantis heeft voorheen dienst gedraaid als heavy duty support op de Noordzee en is nu voor de recreatievaart geschikt gemaakt. De RIB biedt plaats voor 12 personen om te knallen op het water.
Deelnemers: 1 persoon.
Locatie: Volendam.
Duur: 20 minuten.


2 van de leukste rondleidingen van Amsterdam in 1 tour.
Geniet van Amsterdam, waarom iedereen hier heen wil. Kunt u niet kiezen uit de Jordaan Tour of de Wallen?
U bent niet de enige hoor! De oplossing: De Van twee walletjes tour! Deze combineert twee meest gevraagde rondleidingen in 1; de Jordaan wandeling en de Wallen wandeling.
De tour begint met een wandeling door de Jordaan, een van de gezelligste buurten van Amsterdam, aan de voet van die oude Wester. De gids verrast u hier met een schat aan leuke verhalen en anekdotes.
Halverwege deze stadswandeling gaat u pauzeren in een echt Amsterdams cafe, waar u eventueel een pikketanissie kan gaan drinken. Na de pauze nemen de gidsen u mee naar het tweede gedeelte van de tour, de Amsterdamse walletjes, met haar peeskamertjes, de Zeedijk, Casa Rosso, de Bananenbar en nog veel, veel meer!
Deelnemers: 4 personen.
Locatie: Amsterdam centrum.
Duur: 2,5 uur.

High tea en varen op de Gouwzee te Noord-Holland.
Maak van uw uitje een verwennerij. Maak van uw uitje een verwennerij en kies voor de High Tea en varen.
Samen of met uw familie of vriendinnen varen op de Gouwzee met, tussen u in, een prachtig etagre met de mooiste zoete en hartige lekkernijen. Op het kabbelende water, met om u heen niets dan golfjes, futen en een blauwe lucht.
Het is de uitgelezen plek om u te laten verwennen terwijl u bijkletst of cadeaus uitpakt.
Deze High Tea wordt geserveerd in het speciale VIP-gedeelte van het schip.
De high tea bevat: Een high tea met onbeperkt thee en koffie. Met daarbij per persoon een smoothie, croissant met kuipje jam en boter, sandwich met gerookte zalm, sandwich gezond, scones met room, fruitsalade, cakegebakjes met framboos, -mango en chocolade soesjes.
Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Volendam.
Duur: 1,5 uur.


High Tea te Water te Limburg.
Geniet van een high tea tijdens een boottocht. Geniet van een rondvaart  met high tea op de Maas.
U vaart langs de mooie oevers van de Maas en het drijvende resort Marina Oolderhuuske.
U vaart langs diverse jachthavens en u krijgt een goede indruk van de uitgestrekte maasplassen rond Roermond.
Tijdens de rondvaart op de Maas gaat u genieten van deze High Tea.
Een voorbeeld high tea:
Vol au vent  pasteitje van gevogelte
Kreeftensoep met bosui
Risotto met jonge spinazie, walnoot en geitenkaas
3 soorten luxe sandwiches
Chocolade brownie
Verschillende soorten muffins
Vanille madeleine
Financier cakeje
Scones met vanille mascarpone en fruit marmelade
Lolly van aardbei, pistache en witte chocolade
Chocolade truffel
Ananas soepje met yoghurt schuim en piment d’espelette
Thee assortiment
Deelnemers: 2 personen.
Locaties: Roermond.
Duur: 1,5 uur.


Zeehondensafari, een avontuurlijke tocht naar zeehonden.
Ontdek wat u nog niet wist van de zee. De Zeehonden Wadlooptocht: varen en wadlopen op de zuidpunt van de Engelsmanplaat.
Dit is echt natuurlijk bezig zijn. Genieten van de natuur.
Na uw aanmelding en inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Engelsmanplaat. Mogelijk worden er onderweg op de zandplaat Brakzand nog een paar wadlopers afgezet, die naar Schiermonnikoog lopen. Daarna vervolgt het schip haar weg naar de Engelsmanplaat. Op de Engelmanplaat gaat men via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. Onder leiding van de wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat. De tocht voert in westelijke richting. Dit deel van de Engelsmanplaat heeft een wat avontuurlijkere ondergrond. U loopt naar en over een grote oesterbank, die vol ligt met japanse oesters. Als u goed kijkt, ontdekt u ook kokkels en mosselen. De geulen die u tegenkomt zijn niet zo diep en u loopt nagenoeg slikvrij. Aan het eind van de wandeling komen we bij een mini lagune. Schepnetje meenemen! Want als u geluk hebt, kunt u hier zaken als garnalen, krabbetjes en zelfs kleine zeesterren opvissen. Na terugkeer bij het schip gaan we weer aan boord. We varen dan nog even naar de Kuipersplaat waar zeehonden liggen te zonnen. Als we stil zijn, verstoren we ze niet en blijven ze liggen. We kunnen heel dichtbij komen. Na de zeehonden te hebben gefotografeerd varen we weer terug naar Lauwersoog.

Deelnemers: 2 personen.
Locatie: Lauwersoog (wadden).
Duur: lopen: 1,5 uur. Varen + lopen: ongeveer 5 uur.


Bootje huren en zelf varen door de grachten van Amsterdam.
Bootverhuur van een boot waar geen vaarbewijs voor nodig is.
Amsterdam wordt ook wel het Venetie van het Noorden genoemd en laat zich dan ook het best bewonderen vanaf het water. Nu kunt u eenvoudig een boot huren en zelf de prachtige Amsterdamse grachten ontdekken.
In de ruime aluminium boot (5.50 m lang en 1.80 m breed) passen maximaal 7 personen. De boten hebben een 1500 W electro-buitenboordmotor met 4 accu s, zodat u er gegarandeerd de hele dag probleemloos op uit kunt trekken.
Dankzij de ingebouwde luchtkasten blijven onze huurbootjes altijd drijven, zelfs als ze vollopen met water. De boten varen geruisloos en zijn milieuvriendelijk. Er is geen vaarbewijs nodig om het bootje te huren, de boten zijn gemakkelijk te besturen en ideaal voor de Amsterdamse grachten. U krijgt natuurlijk uitgebreide instructies over de boot mee en de mogelijke vaarroutes worden van te voren besproken met u. U krijg ook een waterbestendige plattegrond.
Voor kinderen onder de 12 jaar is er een gratis zwemvest.
Een goede kapitein van een huurboot voldoet aan het volgende:
Als u een boot huurt, gaan wij ervan uit dat u zich gedraagt als een goede kapitein en dat u zich aan de Amsterdamse vaarregels houdt.
– beroepsvaart en andere grote boten altijd voorrang verlenen;
– altijd rechts varen;
– bij bruggen en bochten vaart minderen;
– kleinere schepen die vanaf rechts komen altijd voorrang verlenen;
– u houdt zich aan de maximumsnelheid.
Deelnemers: 7 personen.
Locatie: Amsterdam Centrum.
Duur: 1 uur.

Kadobon bestellen.

Twijfel je? Er is ook een leuke keuze giftcard, Good4fun giftcard voor
Circuit rijden, parfum, apart uitgaan en eten, unieke overnachtingen, sieraden, fashion en alle fun die er is.
De digitale Good4fun giftcard. Heel simpel, veilig en origineel.
Lekker makkelijk, kies zelf het bedrag tussen de 05 en 150 euro.